Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Climate Change Summit București – Mai mult de 1.500 de participanți, conferințe și ateliere pe subiectul schimbărilor climatice
climate change summit 2022

Climate Change Summit București – Mai mult de 1.500 de participanți, conferințe și ateliere pe subiectul schimbărilor climatice

Climate Change Summit, primul și cel mai amplu eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice, are loc la București, pe 19 și 20 octombrie, și va reuni mai mult de 1.500 de participanți, alături de inovatori, antreprenori, cercetători, reprezentanți ai asociațiilor patronale și de business sau ai societății civile, precum și oficiali guvernamentali și din administrația publică pentru a încerca să identifice soluții aplicabile în multiple domenii la provocările aduse de schimbările climatice.

Prima zi a evenimentului, care va avea loc la Opera Națională, aduce în fața participanților 50 de vorbitori, români și străini, în paneluri și discuții despre un viitor sustenabil.

Programul zilei a doua a Climate Change Summit include conferințe, workshopuri și mese rotunde în mai mult de 20 de locuri din București. Teme precum inovații din domeniul sustenabilității, politici climatice, finanțări verzi și economie circulară, conservarea naturii și acțiuni concrete în lupta împotriva schimbărilor climatice se regăsesc pe agenda Climate Change Summit 2023.

Cu un program plin de evenimente și înscrierile pentru participare deschise, Climate Change Summit invită publicul să se alăture inițiativei regionale de a combate efectele schimbărilor climatice.

Conferințe în universități: explorarea provocărilor climatice

Sesiunea de conferințe va servi drept platformă pentru discuții detaliate pe teme cheie referitoare la schimbările climatice. Aceste conferințe vor avea loc în instituții precum Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica, Universitatea de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Academia de Studii Economice din București și Universitatea Româno-Americană.

Tematicile conferințelor includ start-up-urile verzi, intersecția dintre schimbările climatice și inteligența artificială, practici de agricultură sustenabilă, precum și tranziția energetică cu accent pe sursele de energie regenerabilă. La aceste sesiuni, experți de top, autorități publice, cercetători și lideri din industrie vor împărtăși perspective și soluții privind practicile durabile și inovațiile din diferite domenii.

Întâlniri cu oficiali guvernamentali și reprezentanți ai sectorului de afaceri

Dezbaterile din cadrul meselor rotunde oferă oportunități pentru discuții concentrate și interactive privind chestiuni critice legate de politici climatice.

Reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului României, ai Ministerului Energiei și Ministerului Mediului, precum și ai sectorului de business participă activ la aceste discuții, contribuind la dezvoltarea politicilor și strategiilor climatice.

Subiectele abordate includ angajamentele internaționale privind clima, abordări legislative ale schimbărilor climatice, cercetarea și dezvoltarea în tehnologiile energetice și rolul autorităților locale și centrale în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Aceste mese rotunde promovează colaborarea între instituțiile guvernamentale și părțile interesate în configurarea politicilor climatice.

Workshop-uri și tururi ghidate: acțiuni concrete în fața schimbărilor climatice 

Atelierele de la Climate Change Summit oferă participanților invitați acces la cunoștințe practice și de implicare activă. Aceste sesiuni vin cu perspective valoroase și soluții practice care se concentrează asupra strategiilor regionale privind clima și a oportunităților de finanțare verde, cum este workshopul „CEE Climate Meeting”, ce va avea loc la Reprezentanța Comisiei Europene în România, unde se întâlnesc membri ai organizațiilor de mediu din CEE pentru a identifica oportunități de colaborare în regiune.

Workshopul „Conservation of Nature – A Bridge Between Urban and Rural”, derulat în aria naturală Petricani și care include un tur ghidat, pune accentul pe legătura dintre comunitățile urbane și cele rurale, precum și pe importanța patrimoniului natural în beneficiul comunităților, în timp ce „Green Cities”, care va avea loc la sediul organizației EFdeN, se axează pe educația în domeniul sustenabilității și rolul vital al tinerilor în acțiunile privind schimbările climatice.

Ed Gillespie, scriitor și poet, specializat în foresight, va susține la Cărturești Verona un workshop despre literatură și acțiuni climatice.

Aceste ateliere oferă participanților instrumente practice pentru a avea un impact pozitiv în problemele climatice.

Climate Change Summit este organizat de Social Innovation Solutions, organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie.

Evenimentul este deschis publicului, iar accesul se face în baza preselecției aplicanților după completarea unui formular pe site-ul climatechange-summit.org.