Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Specialiști de top propun soluții la Climate Change Summit de la București

Specialiști de top propun soluții la Climate Change Summit de la București

Vojtech Vosecky, multipremiat specialist în economie circulară, și Ingmar Juergens, expert în domeniul economiei climatice și al finanțelor durabile, se numără printre invitații Climate Change Summit de la București.

Cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice, cu focus pe identificarea soluțiilor aplicabile în multiple sectoare, va avea loc în perioada 19 – 20 octombrie. Opera Națională găzduiește prima zi a evenimentului, în timp ce în a doua zi vor avea loc 20 de evenimente în diferite locuri din oraș.

Evenimentul este deschis publicului, iar accesul se face în baza preselecției aplicanților după completarea unui formular pe site-ul climatechange-summit.org.

Economia circulară – drumul către un viitor durabil

Vojtech Vosecky este unul dintre cei mai importanți susținători ai economiei circulare din Europa și este considerat de LinkedIn drept una dintre cele mai credibile voci din Europa pe subiecte verzi (Top Green Voices).

Este co-fondator al renumitul think tank Institutul de Economie Circulară și a lucrat pe probleme conexe în Parlamentul European. Timp de patru ani, a fost responsabil de tranziția orașului Praga către economia circulară, iar în prezent, alături de organizația lider mondial numită Circle Economy, furnizează instrumente și servicii de ultimă oră pentru Țările Nordice, Europa Centrală și de Est și, în general, în întreaga lume.

Finanțările de mediu – un pas către un viitor mai verde

Ingmar Juergens, pionier al finanțărilor care au la bază reducerea impactului emisiilor gazelor cu efect de seră, este unul dintre puținii experți care acoperă întreaga gamă de aspecte privind politicile climatice și finanțarea, de la adaptare, la atenuare, până la modelarea impactului și economia schimbărilor climatice.

Ingmar Juergens este co-fondator și CEO al Climate & Company, care abordează probleme legate de finanțarea ecologică încă din 1998. A petrecut mai mult de 20 de ani lucrând în poziții de responsabilitate pentru organizații internaționale precum OCDE, ONU (FAO) și Comisia UE, iar în ultimii ani s-a concentrat tot mai mult pe finanțe și pe rolul politicii în modelarea deciziilor de investiții private.

Lideri din domeniul inovării climatice, la Climate Change Summit

La cea de-a doua ediție a Climate Change Summit vor fi prezenți și lideri din domeniul inovării climatice şi politicilor de mediu, factori de decizie la nivel național și european, cercetători și antreprenori.

Hans van der Loo – președinte, Institute of Integrated Economic Research; David Carlin, care conduce programul de risc pentru UNEP – Finance Initiative și contribuie la gestionarea riscurilor climatice în sectorul financiar; Pierre Palmieri – director general adjunct al Société Générale; Elina Bardram, Head of International Relations Unit, DG Clima, Comisia Europeană; Peter Elwin, șeful programului Food & Land Use, Planet Tracker și expert în dinamica investițiilor; Georgia Elliott Smith – inginer specializat de mediu și activistă, director general la Element4, companie de consultanță în sustenabilitate din Marea Britanie; Giulia Corinaldi – lider de practici responsabile în business, ce promovează implicarea femeilor în antreprenoriat și tehnologie vor discuta la Climate Change Summit despre posibilități de finanțare pentru un viitor durabil, practici responsabile, economie circulară și perspective asupra climei ale Comisiei Europene.

Climate Change Summit este organizat de Social Innovation Solutions, organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie.