Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Documentarul „Delta Bucureştiului”, proiectat la MARe
delta bucureștiului afiș mare

Documentarul „Delta Bucureştiului”, proiectat la MARe

Filmul documentar „Delta Bucureștiului”, regizat de Eva Pervolovici, va fi prezentat, începând cu 6 iunie, în cadrul programului FilMARe al Muzeului de Artă Recentă din București (MARe).

Acesta este al doilea lungmetraj documentar al regizoarei, cunoscută deja publicului pentru „Marussia” (2013). Povestea este spusă prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu, filmul urmând să aibă premiera în cinematografe în toamna acestui an.

Povestea unui teren viran

În anii ‘50-‘60, la Bucureşti, nişte deţinute din motive politice dau naştere copiilor lor într-una dintre cele mai frumoase mânăstiri din Europa centrală şi de est, transformată ulterior în Închisoarea Văcăreşti.

Astăzi, o vegetaţie sălbatică a pus stăpânire pe aceste locuri, formând un ecosistem întins pe câteva hectare cu specii protejate de plante și animale, un parc natural protejat.

Documentarul a fost premiat în 2021, la Toronto International Women Film Festival – „cel mai bun documentar”, la Berlin Film Week – „cel mai bun scenariu” și a fost nominalizat la Ethocineca, Viena, pentru premiul de Excelență în Antropologie Vizuală.