Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Experți și lideri globali la Climate Change Summit de la București

Experți și lideri globali la Climate Change Summit de la București

Climate Change Summit, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice, cu focus pe identificarea soluțiilor aplicabile în multiple sectoare, va avea loc în perioada 19 – 20 octombrie la București. Pe durata celor două zile, zeci de lideri din domeniul inovării climatice şi politicilor de mediu, cercetători, antreprenori şi oficiali guvernamentali se vor reuni într-un efort comun de a găsi soluţii la nivel local și regional pentru un viitor sustenabil.

Evenimentul este deschis publicului, iar înscrierile se fac pe climatechange-summit.org. Înscrierile pentru participarea la a doua ediție Climate Change Summit, proiect al Social Innovation Solutions, se fac în baza completării unui formular, cei interesați putând participa fizic la eveniment pe 19 și 20 octombrie, sau online, pe site-ul climatechange-summit.org.

În căutarea unor soluții pentru viitor

Climate Change Summit este primul eveniment de acest gen din România, care devine loc anual de întâlnire pentru antreprenori, oficiali guvernamentali, cercetători și lideri ai societății civile care împărtășesc o viziune comună pentru un viitor mai verde. Finanțările  sustenabile și rolul pe care start-up-urile îl pot avea în lupta împotriva schimbărilor climatice, soluții sustenabile în energie, agricultură și industria alimentară, economia circulară, tehnologiile momentului și importanța biodiversității sunt doar câteva dintre temele de pe agenda celei de-a doua ediții a evenimentului.

„Viitorul pe care ni-l imaginăm are nevoie de acțiune climatică din partea fiecărei persoane, iar subiectul schimbărilor climatice a devenit din ce în ce mai discutat în sfera publică. Cea de-a doua ediție a summit-ului oferă contextul potrivit pentru conversații aplicate și concentrate pe soluții, facilitate de către experți locali și internaționali, reprezentanți din mediul civic, antreprenorial și instituțional, lideri de business și cercetători. Ultimii ani de crize globale și regionale ne arată cât de important este să construim împreună soluții pentru viitor și ne bucurăm să reușim iar să aducem la Summit expertiză relevantă internațională pentru a construi un viitor sustenabil, acasă, în România”, a transmis Ciprian Stănescu, președinte și CEO al Social Innovation Solutions.

Printre cei 60 de invitați ai evenimentului, se numără lideri globali în domeniu, experţi şi antreprenori precum Elina Bardram, șeful departamentului de relații internaționale DG Clima din cadrul Comisiei Europene; Hans van der Loo, președinte Institute of Integrated Economic Research; Linda Zeilina, CEO și fondatoare The International Sustainable Finance Centre (ISFC); Peter Elwin, șeful programului Food & Land Use, Planet Tracker; Georgia Elliott Smith, director Element Four; Paolo Piffaretti, CEO Carbon X.

Prima ediție Climate Change Summit, în cifre

Prima ediție a Climate Change Summit a avut loc în octombrie 2022 și a reunit mai mult de 70 de speakeri globali și aproximativ 1.200 de participanți la evenimente, discuții și dezbateri despre soluțiile la provocările climatice viitoare și transformările în energie, lanțul alimentar, orașe sau politici. De asemenea, aproximativ 1 milion de persoane au urmărit transmisiunea live pe Twitter și YouTube.

În cadrul primei ediții Climate Change Summit, echipa Social Innovations Solutions a realizat și cel mai mare exercițiu de foresight din România privind schimbările climatice, din care au rezultat 20 de scenarii pentru 2030 și soluții la cele mai probabile provocări din următorii opt ani. Totodată, s-a desfășurat în paralel programul Youth Ambassadors 4 Climate Action în cadrul căruia tineri antreprenori, lideri și experți au explorat cele mai sustenabile soluții pentru un viitor mai bun.