Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Incursiune în viaţa liliecilor, la Noaptea Muzeelor, la Muzeul „Antipa”
noaptea muzeelor, antipa 2022

Incursiune în viaţa liliecilor, la Noaptea Muzeelor, la Muzeul „Antipa”

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit pentru Noaptea Muzeelor un program care include, pe lângă vizitarea gratuită a expoziției permanente, o seară de folk în grădina muzeului precum și activități de colectare a insectelor nocturne și de interceptare a liliecilor din curtea instituţiei de cultură.

Accesul publicului va fi gratuit

Pe 14 mai, între orele 19:00 și 19:45, respectiv 23:00 și 23:45, invitatul special al serii, Marius Matache – cercetător, muzician și blogger – va susţine un recital de muzică folk, în grădina muzeului.

Cercetătorii Muzeului vor arăta publicului metode pentru a descoperi cine sunt micile viețuitoare cu care ne împărțim noaptea, dar și cum comunică liliecii, într-o serie de activități desfășurate în curtea Muzeului între orele 21:30 și 22:30.

De la ora 21,30, cei interesaţi sunt invitaţi în curtea muzeului, să participe la colectarea entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiștilor.

Cercetătorii muzeului vor oferi  mai multe informații și curiozități despre lilieci, anume cum comunică micile vietăți cu care ne întâlnim noaptea, într-o serie de activități desfășurate în curtea muzeului, între orele 21:30 și 22:30.