Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Natură   /  NASA şi Space X lansează o cercetare legată de schimbările climatice
nasa space X

NASA şi Space X lansează o cercetare legată de schimbările climatice

Naveta spaţială Space X Dragon, care a fost lansată pe 14 iulie, transportă aproape 3.000 de kilograme de teste ştiinţifice, pe Staţia Spaţială Internaţională, teste ale căror rezultate ar putea răspunde la întrebări legate de poluarea de pe Terra sau de sistemul imunitar uman.

Naveta ar trebui să ajungă pe Staţia Spaţială pe 16 iulie şi să rămână acolo pentru o lună, potrivit NASA.

Printre experimentele care pot fi făcute cu ajutorul testelor aduse de Space X Dragon se numără cele care analizează praful terestru.

Investigarea suprafeţei terestre minerale

The Earth Surface Mineral Dust Source Investigation (EMIT) este o cercetare dezvoltată de NASA şi foloseşte spectroscopia pentru analiza locurilor aride de pe Terra. Potrivit experţilor, praful terestru poate afecta clima. Astfel, praful care conţine minerale ce absorb razele solare poate răcori suprafaţa pe care se află. Acest praf mineral poate călători kilometri întregi. Cercetarea va arhiva imagini, pentru a crea o hartă, analizată timp de un an şi va arăta compoziţia minerală din regiuni ale Terrei care produc praf terestru.

Legătura dintre sistemul imunitar şi îmbătrânire

Procesul de îmbătrânire este legat de schimbări ale sistemului imunitar, iar într-un mediu cu microgravitaţie, acesta este accelerat. Acest studiu vrea să afle dacă ţesuturile revin la ritmul normal, după călătoria în spaţiu.

Solul în spaţiu

Pe Terra, solul este definit de microorganismele care trăiesc în el. Proiectul din spaţiu analizează maniera în care microgravitaţia afectează echilibrul din solul terestru, iar cercetarea se axează pe grupuri microbiene din acest mediu, aduse în mediul extraterestru.

Acestea sunt doar câteva dintre experimentele ce vor fi realizate pe Staţia Spaţială Internaţională, iar rezultatele obţinute de experţi pot duce la soluţii pentru o experienţă mai bună a astronauţilor în afara Terrei, având în vedere că sunt vizate, în viitorul apropiat, explorări ale Planetei Marte şi ale Lunii.

Credit foto: NASA