Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Noaptea Cercetătorilor Europeni, în 25 de orașe din țară
noaptea cercetatorilor europeni

Noaptea Cercetătorilor Europeni, în 25 de orașe din țară

Noaptea Cercetătorilor Europeni, parte din seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie, va avea loc anul acesta în 25 de orașe din țară.

Pe 30 septembrie, toți cei care sunt interesați de lumea științei sunt așteptați în instituții precum muzee și institute pentru a descoperi din secretele cercetătorilor.

Domenii precum chimia, fizica, ingineria, astronomia, robotica, antropologia, speologia și nanotehnologia vor fi explicate pe înțelesul tuturor prin experimente, ateliere și activități. În plus, vor fi organizate concursuri.

Accesul la evenimentele de Noaptea Cercetătorilor Europeni este liber.

Orașele participante sunt: București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Bumbești-Jiu, Buzău, Călărași, Câmpia Turzii, Constanța, Deva, Galați, Hunedoara, Negrești-Oaș, Oradea, Petroșani, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Sulina, Târgu Neamț, Târgu Jiu, Timișoara, Tulcea și Zalău.

Mai multe detalii și programul complet din fiecare oraș pot fi consultate pe noapteacercetatorilor.eu.

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022, în 25 de țări

Anual, în ultima zi de vineri a lunii septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri.

​De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni, în 2005, și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Evenimentul atrage anual mai mult de 1,5 milioane vizitatori în Europa.

Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat în 25 țări, pe 30 septembrie. Mai mult de 400 orașe europene vor găzdui întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene.