Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  O industrie a concertelor mai “verde”: Energia regenerabilă şi transportul în comun se numără printre soluţii

O industrie a concertelor mai “verde”: Energia regenerabilă şi transportul în comun se numără printre soluţii

Artiştii şi trupele din industria muzicală ar trebui să renunţe la avioanele private în schimbul trenurilor, iar publicul trebuie încurajat să folosească transportul în comun pentru a ajunge la spectacole, astfel încât amprenta asupra mediului să fie cât mai mică, în industria spectacolelor.

Acestea sunt doar câteva recomandări făcute de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Manchester, după ce au studiat fost informaţiile transmise de formaţia Massive Attack, relatează BBC.

Rezultatele  respectivei cercetări sunt transmise către cei din industria concertelor iar unul din scopuri este şi implicarea publicului astfel încât impactul asupra mediului să fie cât mai mic.

Din 2019, oamenii de ştiinţă de la Tyndall Centre for Climate Change  Research au studiat fiecare aspect al celui mai recent turneu al celor de la Massive Attack şi au folosit ceea ce au aflat pentru a crea o “foaie de parcurs” pentru industria concertelor. Recomandările specialiştilor legate de o amprentă de carbon “super-scăzută” vizează activitatea muzicienilor, promoterilor, tour managerilor şi agenţilor.

Pe scurt, recomandările sunt:

  • Planificaţi traseul concertului astfel încât deplasările şi transportul sunt minime.
  • Includeţi în preţul biletului şi tariful pentru transportul în comun
  • Spaţiile de concert trebuie să folosească energie regenerabilă
  • Energia pentru sunet şi lumini trebuie să fie folosită eficient
  • Folosiţi vehicule electrice pentru a vă deplasa între spaţiile de concert
  • Puneţi la dispoziţie un spaţiu adecvat pentru biciclete
  • Evitaţi deplasarea cu avionul şi renunţaţi la avioane private
  • Faceţi o prioritate din spaţiile de concert unde se fac eforturi pentru a reduce consumul de energie
  • Oferiţi facilităţi fanilor care aleg să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun

Profesorul  Carly McLachlan  de la  “Tyndall Centre” a coordonat această cercetare  şi afirmă că “pentru a micşora amprenta de carbon a industiriei concertelor, este nevoie de planificare încă de la conceperea turneului”.

Studiul sugerează şi desemnarea unei părţi independente care să monitorizeze progresele, în funcţie de “’ţinte concrete, care pot fi măsurate”.

Citiţi integralhttps://www.bbc.com/news/science-environment-58442599?fbclid=IwAR25SgTMIztAk2wHuGcgiPeFGTcuzgWvqkgEe7EdjnZiOk6Q9g58pMlPQu8