Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Programul summitului pe teme climatice, COP 26 a fost publicat

Programul summitului pe teme climatice, COP 26 a fost publicat

Marea Britanie a dezvăluit programul Președinției sale pentru Summitul COP26, care va avea loc la Glasgow, în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie,  pentru a stimula ambiția globală de a combate schimbările climatice.

Acesta cuprinde aproximativ 50 de evenimente organizate de Președinția Marii Britanii la COP26, care vor ilustra exemple de acțiune și vor impulsiona toată societatea pe perioada summitului, timp de două săptămâni.

De asemenea, arată gov.uk, programul reflectă angajamentul Președinției COP26 în favoarea incluziunii, prin reunirea societății civile, a întreprinderilor și a tinerilor.

Guvernul publică, de asemenea, un program pentru UK Pavilion, care are ca scop să evidenţieze poziția de lider a Marii Britanii în lupta împotriva schimbarilor climatice.

Programul începe cu un Summit al liderilor mondiali (1-2 noiembrie), găzduit de premierul britanic Boris Johnson, la care peste 120 de lideri și-au confirmat deja prezența. Aceștia sunt încurajați să stabilească acțiuni ambițioase de reducere a emisiilor – inclusiv atingerea pragului Zero Net și măsuri asupra cărbunelui, a autoturismelor și a pădurilor, să dezvolte acțiuni de adaptare la efectele schimbărilor climatice și să mobilizeze finanțarea. De asemenea, liderii lumii vor fi încurajați să semnaleze în mod colectiv angajamentul lor de a menține în viață obiectivul crucial al Acordului de la Paris de a limita creșterea temperaturii globale la mult sub 2 grade Celsius și cât mai aproape posibil de 1,5 grade Celsius.

În paralel cu negocierile oficiale, programul de două săptămâni al evenimentelor Președinției va pune în evidență modul în care toate părțile societății și ale economiei globale acționează în favoarea unor politici ambițioase de a combate schimbările climatice.

Participanţii la summit se pot inspira din cele peste 80 de pavilioane cu exemple de iniţiative din mai multe ţări. Printre vedetele ce vor participa la seria de evenimente se numără şi Bear Grylls, protagonist al unor reality show-uri despre supravieţuirea în natură.

Credit foto: Gov.uk