Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Protestul Just Stop Oil continuă în Regatul Unit – „Cina cea de taină”, cea mai recentă țintă
just stop oil

Protestul Just Stop Oil continuă în Regatul Unit – „Cina cea de taină”, cea mai recentă țintă

„Cina cea de taină/ The Last Supper” de la Royal Academy din Londra este cea mai recentă țintă a activiștilor pentru mediu Just Stop Oil.

Cinci persoane ce fac parte din această organizație și-au lipit palmele de rama lucrării renascentiste care se află la Royal Academy. În plus, au scris cu spray un slogan sub tabloul din galerie.

Cu o zi înainte, doi activiști din același grup s-au lipit de un tabloul de la National Gallery din capitala britanică.

„Cina cea de taină” e atribuită lui Giampietrino, ucenic al lui Leonardo Da Vinci, pictura reprezentând o copie a capodoperei lui din 1520.

Unul dintre protestatari, Jessica Agar, în vârstă de 21 de ani, a spus: „Sunt studentă la arte, dar nu există loc pentru mine să îmi urmez chemarea într-o lume în care nu am un viitor. În termeni foarte clari, sistemul – din care face parte Royal Academy – ne-a condamnat pe mine și pe toți tinerii la suferință. Sunt revoltată și așa ar trebui să fiți și voi”.

Protestatarii au vizat anterior „Hay Wain” (1821) al lui John Constable, aflat la National Gallery, pentru a-și exprima „viziunea apocaliptică asupra viitorului”.

La începutul acestei săptămâni, Just Stop Oil a vizat o galerie de artă din Scoția și a protestat la British Grand Prix.