Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Tinerii sunt foarte îngrijoraţi de schimbările climatice (sondaj)

Tinerii sunt foarte îngrijoraţi de schimbările climatice (sondaj)

Un nou sondaj realizat la nivel global arată că tinerii sunt foarte îngrijoraţi în privinţa schimbărilor climatice dar şi că aproximativ trei sferturi dintre cei chestionaţi consideră că guvernele îi dezamăgesc.

Aproape 60% din cei ce au participat la sondaj au spus că sunt îngrijoraţi sau extrem de îngrijoraţi, scrie BBC.

Mai mult, peste 45% au mărturisit că sentimentele lor faţă de schimbările climatice le afectează viaţa cotidiană, trei sferturi au descris viitorul ca “înspăimântător”, iar peste jumătate au apreciat că omenirea este “condamnată”.

Două treimi au spus că simt anxietate, tristeţe şi teamă, iar mulţi au descris sentimentele lor drept frică, disperare, tristeţe ruşine, dar şi speranţă.

Sondajul a fost realizat de Universitatea din Bath în colaborare cu încă cinci instituţii de învăţământ superior, în 10 ţări. Potrivit iniţiatorilor, acesta ar fi unul dintre cele mai vaste sondaje, cu 10.000 de participanţi cu vârste între 16 şi 25 de ani.

Mulţi dintre cei întrebaţi au impresia că nu au un viitor, că omenirea este condamnată şi că guvernele nu reacţionează cum trebuie la aceste ameninţări. Mulţi se simt “trădaţi, ignoraţi şi abandonaţi de politicieni şi de adulţi”.

Sondajul a fost realizat de firma Kantar în Marea Britanie, Finlanda, Franţa, SUA, Australia, Portugalia, Brazilia, India, Filipine şi Nigeria.

Cei chestionaţi au fost rugaţi să analizeze diverse afirmaţii precum “Oamenii nu au grijă de planetă” (83% au fost de acord la nivel global şi 80 % la nivelul Marii Britanii”, “Viitorul este înspăimântător” (75% au fost de acord la nivel global, 72%, la nivelul UK) sau “Guvernele dezamăgesc tinerii” (65% au fost de acord şi la nivel global şi în Marea Britanie). La propoziţia “Putem avea încredere în guverne”, doar 31% au reacţionat afirmativ la nivel global şi 28%, la nivelul Regatului Unit.

Citiţi integral: https://www.bbc.com/news/world-58549373