Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Catedrala Notre-Dame din Paris, redeschisă pe 8 decembrie 2024
notre,dame,cathedral,on,ile,de,la,cite,in,the

Catedrala Notre-Dame din Paris, redeschisă pe 8 decembrie 2024

Catedrala Notre-Dame din Paris, care a ars în aprilie 2019, este în plin proces de restaurare și va fi redeschisă pe 8 decembrie 2024, au anunțat autoritățile.

Președintele francez Emmanuel Macron a vizitat șantierul și a anunțat că îl va invita pe Papa Francisc să participe la redeschiderea Notre-Dame. Întrebat de France 2 dacă Suveranul Pontif va fi prezent, el a răspuns: „Sper că da, în orice caz îl vom invita. Invitația va fi lansată. Dar nu depinde de mine să răspund în numele lui”.

Interiorul, suprafață de aproximativ 42.000 de metri ptrați, este renovat aproape în totalitate, iar piesele de mobilier vor fi aduse cu puțin înainte de redeschidere.

Săptămâna aceasta au fost montate turla și spirala din lemn, care a fost reconstruită identic. Șarpanta acoperișului a fost de asemenea reconstruită conform cu originalul, iar pentru asta a fost nevoie să fie tăiați mai mult de o mie de stejari seculari. Aceasta va fi montată la începutul anului viitor, apoi va fi pus și acoperișul din plumb și statuile.

Astfel, catedrala din secolul al XII-lea, care înregistra anterior incendiului aproximativ 12 milioane de vizitatori anual, va putea fi admirată doar din exterior de participanții la Jocurile Olimpice pe care Parisul le va găzdui în iulie și august 2024.