Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Cea mai veche mină de pe continentul american era folosită pentru extragerea de minerale din care se preparau pigmenţi
Pigmenţi

Cea mai veche mină de pe continentul american era folosită pentru extragerea de minerale din care se preparau pigmenţi

Cea mai veche mină de pe continentul american era folosită pentru extragerea de minerale, precum ocrul sau hematitul, din care erau preparaţi pigmenţi pentru pictură, arată un studiu citat de Art News.

Respectiva mină a fost denumită Powars II de către arheologi şi se află la poalele Munţilor Stâncoşi din Wyoming. Acolo, populaţia indigenă a căutat hematit în urmă cu 12.840 de ani în urmă. Instrumentele folosite de aceştia la început erau coarnele de animale.

Pigmentul rezultat din hematit era folosit în ceremonii religioase, iar dovezi ale acestui fapt pot fi găsite în locuri funerare sau de sacrificiu.

Mina era cel mai probabil un spaţiu de interes major pentru populaţia din regiune, fiind unul din cele cinci locuri de unde extras ocrul pe continentul american şi singurul din America de Nord.

Powars II va fi subiectul unui amplu studiu care priveşte societatea din respectiva zonă, în acea perioadă.