Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Celebrarea a 150 de ani de la fondarea Tiffany & Co. la Londra este marcată printr-o amplă expoziţie
saatchi tiffany

Celebrarea a 150 de ani de la fondarea Tiffany & Co. la Londra este marcată printr-o amplă expoziţie

Celebrarea a 150 de ani de la fondarea creatorilor de bijuterii de lux Tiffany & Co. la Londra va fi marcată prin expoziţia „Vision & Virtuosity”, de la Galeria Saatchi din metropola britanică.

Evenimentul aduce un omagiu măiestriei şi creativităţii maeştrilor bijutieri şi este deschis în perioada 10 iunie – 19 august.

O istorie vizuală cu 400 de bijuterii perfecte

Obiectele de lux vor crea o istorie vizuală a existenţei acestui brand în Marea Britanie.

Casa creatoare de bijuterii de lux a fost fondată în 1837, la New York şi a devenit nu doar un punct de atracţie pentru aristocraţie, ci şi pentru cultura pop. Astfel, în expoziţia de la Londra va fi prezentat, alături de un diamant de 80 de carate şi scenariul filmului „Breakfast at Tiffany’s”. Expoziţia este concepută în şapte „capitole”, care subliniază curentele care au inspirat creatorii, timp de aproape două secole, iar ultima parte este dedicată noilor metode de a prelucra diamantele. Vedeta expoziţiei este celebrul diamant Tiffany, de 128,54 de carate.

Credit foto: Saatchi Gallery