Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O pictură rară a lui Jean-Michel Basquiat este coperta calendarului-advent al Tiffany & Co.
basquiat art news

O pictură rară a lui Jean-Michel Basquiat este coperta calendarului-advent al Tiffany & Co.

O pictură rară a lui Jean-Michel Basquiat, “Equals Pi”, realizată în 1982, este coperta calendarului-advent al Tiffany & Co., informează artnews.com.

Obiectul face parte dintr-o campanie mai largă a producătorului de lux, numită “About Love”, care este promovată de Beyoncé şi Jay-Z.

Calendarul-advent a devenit material de promovare pentru diverse firme, în perioada sărbătorilor de iarnă, de la companii care vând dulciuri, până la branduri de lux. În spatele fiecărei cifre care reprezintă o zi din decembrie, până la Crăciun, se ascunde un cadou-surpriză.

Creatorii de bijuterii de lux au prezentat, la jumătatea săptămânii, varianta lor pentru un asemenea calendar de sărbători – un dulap de 1,20 metri cu 24 de sertare, cu o ilustraţie a operei lui Basquiat. În fiecare dintre sertare există un produs Tiffany.

Potrivit firmei, 250.000 de dolari, provenind din vânzări, vor fi donaţi Free Arts NYC, care se ocupă de educaţia artistică a copiilor din medii defavorizate din New York.

De la crearea sa, opera “Equals Pi” a fost proprietate privată şi rareori expusă în public. Înainte de a apărea în campania Tiffany în august, pictura a aparţinut lui Alberto şi Stefaniei Sabbadini, care au cumpărat-o în licitaţie, pentru peste 250.000 de dolari. Potrivit artnews.com, în prezent, pictura ar aparţine în prezent lui Bernard Arnault, proprietarul companiei-mamă a Tiffany, LVMH şi unul dintre cei mai proeminenţi colecţionari de artă din lume.

Într-un comunicat, reprezentanţii Tiffany au transmis că acest calendar îi aduce un omagiu lui Basquiat, mai ales obiceiului genialulul artist de a picta pe suprafeţe diverse. “Basquiat picta obiecte cotidiene, precum ferestre, uşi, figidere şi le dădea alt context, folosind carton, placaj şi alte materiale”, arată cei de la Tiffany.

Credit foto: Tiffany & Co,  ©The Estate of Jean-Michel Basquiat via artnews.com