Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  „Cover me softly”, tema bienalei timișorene de arhitectură de anul acesta
beta 2022, curatorial.ro

„Cover me softly”, tema bienalei timișorene de arhitectură de anul acesta

„Cover me softly” este tema expoziției principale la cea de-a cincea ediție Beta – bienala timișoreană de arhitectură, care va avea loc în perioada 13 septembrie – 27 octombrie 2024.

Ediția, transmit organizatorii, privește cover-ul muzical ca pe un model de investigare a artei contemporane și a producției arhitecturale. „Beta 2024, cover me softly” este curatoriată de Oana Stănescu.

„«Cover me softly» este o explorare a cover-urilor în toate disciplinele, mediile și geografiile. Contrar noțiunilor de copiere, furt, imitație și contrabandă, care pot veni fiecare cu propria lor înclinație etică, cover-ul oferă un set alternativ de vocabulare relaționale pentru înțelegerea modului în care transferurile de cunoștințe și structurile de autorie circulă prin artă și design. Centrând vasta noastră interconectare, cover me softly deschide noi sfere de posibilități pentru a face, a crea și a fi”, spune curatoarea.

Expoziția curatorială a Beta 2024 reunește arhitecți, designeri, muzicieni, artiști, activiști, fotografi, scriitori, regizori și pe cei care refuză categorizarea într-o coregrafie de instalații și lucrări expuse. „Cover me softly” va fi vernisată în 13 septembrie, în clădirea Comenduirii Garnizoanei din centrul orașului Timișoara.

Detalii despre expoziție și despre bienală urmează să fie anunțate.

Beta – bienala timișoreană de arhitectură este un proiect cultural al Filialei Teritoriale Timiș a Ordinului Arhitecților din România.