Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Expoziția de fotografie „2023, Timișoara”, la Viena
timișoara, adrian pîclișan

Expoziția de fotografie „2023, Timișoara”, la Viena

Expoziția „2023, Timișoara”, cu fotografii realizate de Adrian Pîclișan, va fi deschisă la Institutul Cultural Român de la Viena pe 24 octombrie, iar vernisajul va fi însoțit de un recital al pianistului timișorean Sebastian Spanache, care va interpreta piese de pe noul său album, „Upamercado”.

„2023, Timișoara” include momente din anul în care orașul a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii imortalizate de fotograful timișorean și poate fi vizitată până pe 12 noiembrie, la Galeria ICR Viena.

Adrian Pîclișan este licențiat în antropologie. A lucrat ca fotoreporter pentru ziare și agenții importante din România și a avut colaborări cu mari agenții de presă internaționale (Associated Press, France Presse, European Press Agency), fotografiile lui fiind publicate în ziare de prestigiu precum New York Times și Washington Post. În paralel, acordă o atenție deosebită fotografiei de artă, fiind implicat în mod direct în prezentarea Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, dar și a Guvernului, unde ocupă funcția de consilier, în cadrul Secretariatului General, de mai mulți ani. Anul acesta s-a alăturat, în postura de consilier, echipei de comunicare a Ministerului Culturii.

Credit foto: Adrian Pîclișan