Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Finanţare nerambursabilă pentru artiştii care vor să transforme Bucureştiul într-un oraş mai prietenos
bucuresti afectiv

Finanţare nerambursabilă pentru artiştii care vor să transforme Bucureştiul într-un oraş mai prietenos

Programul „Bucureşti afectiv” își propune să acorde finanțare nerambursabilă pentru proiecte care creează pentru locuitorii Capitalei contexte de întâlnire și reflecție, prin diferite forme artistice și care reimaginează orașul într-un mod mai prietenos și mai deschis pentru oameni.

Programul se adresează tuturor domeniilor culturale – artele spectacolului (teatru, dans, muzică), arte vizuale (care includ dar nu se limitează la: film, pictură, sculptură, grafică, arte decorative, instalații, colaj, artă textilă, design, proiecte curatoriale, fotografie, street art), educație culturală şi artă comunitară, patrimoniu material și patrimoniu imaterial (intervenție culturală urbană, arhitectură), multimedia, artă și tehnologie (Noile media, Artă digitală) şi proiecte interdisciplinare şi colaborative.

Înscrierile sunt deschise în perioada 18 mai – 16 iunie

Principalele obiective ale Programului cultural „Bucureşti afectiv” în anul 2022 sunt stimularea participării sau implicării active a locuitorilor orașului în proiectele artistice, încurajarea de proiecte care valorifică patrimoniul material sau imaterial al orașului sau care creează o legătură emoțională cu locuri și spații din București. Aici sunt incluse descentralizarea ofertei culturale și încurajarea unor inițiative la nivelul cartierelor sau diferitelor comunități din București, dezvoltarea componentei de educație culturală pentru copii, dar și pentru adulți, care să contribuie la creșterea calității cererii în domeniul culturii la nivelul Bucureștiului, activarea spațiului public prin forme artistice diverse și creșterea accesibilității culturii pentru toate categoriile de public.

Finanțarea nerambursabilă va putea fi solicitată de persoane fizice autorizate, asociații, fundații, instituții publice care nu sunt subordonate Primăriei Capitalei, societăţi comerciale care derulează activități culturale sau educaţionale și care au sediul în București.

Bugetul disponibil pentru sesiunea de finanţare nerambursabilă 2022 este de 3.010.000 de lei. Pentru atingerea obiectivelor din acest an, programul „Bucureşti afectiv” acordă prioritate proiectelor culturale din domeniile Educaţie culturală şi Artă comunitară, Patrimoniu material şi Patrimoniu imaterial, Proiecte interdisciplinare şi colaborative.

Solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 70.000 de lei pe proiect.

Vor fi acordate finanţări nerambursabile pentru oferte culturale ce se vor desfăşura exclusiv în Bucureşti, în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi data de 15 noiembrie 2022.

Proiectele pot fi depuse pe platforma electronică dedicată. Pe 1 iulie vor fi publicate rezultatele evaluării eligibilităţii şi a conformităţii administrative, iar anunţarea rezultatelor finale este programată pentru data de 9 august. Contractele de finanţare vor fi încheiate în perioada 17-30 august.