Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Fundația Vasarely, prima instituție culturală franceză care creează NFT-uri
fundatia vasarely

Fundația Vasarely, prima instituție culturală franceză care creează NFT-uri

Fundația Vasarely va lansa primele NFT-uri pe 26 aprilie, după ce a participat la prima Săptămână a Modei digitale din istorie, alături de Selfridges și de Paco Rabanne, la Décentraland.

Rezultat al unei colaborări între Selfridges, Fundația Vasarely și Paco Rabanne, această primă serie, numită „Universe Paco Rabanne & Fondation Vasarely”, cuprinde 12 opere NFT de Victor Vasarely și 12 „Unwearables” de Paco Rabanne, la prețuri cuprinse între 600 și 220.000 de euro.

Prezintă lucrări monumentale ale lui Victor Vasarely sub formă de jetoane, majoritatea veniturilor fiind donate Fundației Vasarely din Aix-en-Provence, centru de arhitectură ridicat între 1973 și 1976 de artistul vizual francez Victor Vasarely.

Șase dintre aceste NFT-uri sunt integrări arhitecturale care trebuie restaurate. Alte șase sunt codate cu un „smart contract” (contrat inteligent) programat pentru a reîmprospăta metadatele de design cu scopul de a arăta starea lucrărilor, direct pe NFT. Reparațiile vor avea loc o dată pe an pe o perioadă de doi ani.

Credit foto: Fundația Vasarely