Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Gala de decernare a trofeelor Globurile de Aur 2023
globurile de aur 80

Gala de decernare a trofeelor Globurile de Aur 2023

Gala de decernare a trofeelor Globurile de Aur va avea loc anul viitor pe 10 ianuarie și va fi din nou televizată, după ce anul trecut NBC a renunțat să transmită evenimentul în contextul unui scandal în care Asociația Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA) era acuzată de rasism, sexism și conflicte de interese.

Premiile acordate de forul alcătuit din puțin peste 100 de jurnaliști au fost anunțate anul acesta fără fast, într-o ceremonie privată, pentru prima dată din 2008 când nu a fost televizată gala.

NBC a anunțat în 2021 că lipsa de diversitate în rândul votanților determină rețeaua de televiziune să renunțe la program și că așteaptă „o reformă semnificativă” în rândul organizației. NBC transmitea gala începând cu anul 1996.

HFPA s-a confruntat cu un boicot și a făcut pe parcursul anului mai multe modificări.

Revenirea la NBC este prevăzută printr-un contract semnat doar pe 1 an și va marca a 80-a gală de decernare a premiilor Globurile de Aur.

„Recunoaștem angajamentul HFPA pentru schimbare continuă și suntem nerăbdători să aducem înapoi Globurile de Aur la NBC”, a declarat Frances Berwick, președintă a NBCUniversal.

Globurile de Aur recompensează cele mai bune producții de film și de televiziune. Gala de anul viitor este programată pe 10 ianuarie și va fi transmisă și pe platforma Peacock.