Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Globurile de Aur 2022, acordate fără fast – ”The Power of the Dog”, ”West Side Story” și ”Sucession”, marile câștigătoare

Globurile de Aur 2022, acordate fără fast – ”The Power of the Dog”, ”West Side Story” și ”Sucession”, marile câștigătoare

Asociația Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA) a anunțat câștigătorii ediției 2022 a Globurilor de Aur prin intermediul Twitter, după un an în care a fost subiectul unei controverse iscate din cauza lipsei de diversitate din organizație.

HFPA a comunicat pe 9 ianuarie câștigătorii, la Los Angeles organizând un eveniment la care presa nu a fost acreditată și nu au existat invitați celebri ca în anii trecuți.

Marii câștigători ai celei de-a 79-a ediții au fost drama “The Power of the Dog” (Netflix) și musicalul “West Side Story” (20th Century/Disney).

Jane Campion a fost premiată pentru regia “The Power of the Dog”, iar Kodi Smit-McPhee a câștigat premiul categoriei actor secundar pentru rolul din westernul cineastei.

Starul “West Side Story”, Rachel Zegler, a fost aleasă cea mai bună actriță într-un musical sau comedie, iar partenera ei, Ariana DeBose, a primit premiul pentru actriță în rol secundar.

Nicole Kidman (“Being the Ricardos”) a fost votată de forul ce cuprinde peste 100 de membri drept cea mai bună actriță într-o dramă, iar Will Smith (“King Richard”) s-a impus la categoria interpretare masculină.

Andrew Garfield (“Tick, Tick … Boom!”) a fost cel mai bun actor într-un musical sau comedie, iar Kenneth Branagh a fost premiat pentru scenariul filmului ”Belfast”, pe care l-a și regizat.

Producții HBO s-au impus la categoria televiziune

Cât privește zona de televiziune, “Succession” a fost ales cel mai bun serial dramatic, în timp ce “Hacks” a dominat categoria comedie. Ambele sunt producții HBO.

Jeremy Strong, protagonistul “Succession”, a fost premiat pentru interpretare, partenera lui, Sarah Snook, a fost desemnată cea mai bună actriță în rol secundar.

Jean Smart a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță într-un musical sau comedie, pentru rolul din ”Hacks”.

Michaela Jaé Rodriguez (“Pose”) s-a impus la categoria actriță într-o dramă, iar Jason Sudeikis (“Ted Lasso”), la categoria actor într-un musical sau comedie.

HFPA a fost implicată în scandal de la gala din 2021, când, deși avea o colaborare îndelungată cu NBC și industria, acestea din urmă s-au arătat siderate că asociația nu avea niciun membru afro-american și că unele practici ale sale erau îndoielnice.

NBC a anunțat că nu va mai transmite ceremonia, vedetele s-au dezis, pe rând, de forul care timp de 78 de ani deschidea cu fast sezonul premiilor de la Hollywood.

De atunci, organizația s-a reformat, a primit un număr mai mare de noi membri și speră să își continue activitatea și să revină în grațiile industriei.

Helen Hoehne, președinta HFPA, a declarat în deschiderea discretei ceremonii: ”Vom fi sinceri legat de ce am învățat și îi vom provoca pe alții să ni se alăture cu membri din mai mult de 50 de țări. Avem un loc unic în universul premiilor”.

Foarte puțini actori au menționat pe rețelele de socializare că au fost premiați, între care Zegler și Rodriguez, și contul de Twitter al filmului ”Encanto”, desemnat cea mai bună animație.