Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Gala Met de anul viitor va fi dedicată designerului Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld, Curatorial

Gala Met de anul viitor va fi dedicată designerului Karl Lagerfeld

Organizatorii Galei Met 2023 au anunţat că inspiraţia pentru anul viitor va fi cariera designerului Karl Lagerfeld, care va fi omagiat postum inclusiv cu o expoziţie la The Metropolitan Museum of Art, relatează CNN.

Gala, care este unul dintre cele mai sofisticate evenimente mondene din lume, va avea loc, conform tradiţiei, în prima zi de luni din mai şi de data aceasta aduce o reverenţă creatorului german care a murit în 2019, la 85 de ani.

Karl Lagerfeld: A Line of Beauty

Tema galei coincide cu numele expoziţiei de la The Met, „Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”, care va cuprinde 150 de schiţe relevante pentru stilul creatorului.

Vor fi expuse ţinute realizate de Lagerfeld pentru of Fendi, Chloé şi Chanel, care vor putea fi admirate de la începutul lunii mai până la jumătatea lunii iulie.

Gala Met nu este doar o ocazie pentru vedete să îşi etaleze cele mai curajoase şi studiate ţinute. Participarea înseamnă o donaţie de până la 30.000 de dolari pentru fiecare invitat, bani care sunt alocaţi pentru programele muzeului newyorkez. În 2019 au fost înregistrate încasări-record de 15 milioane de dolari.