Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Muzeul de Artă din Toledo a primit o donaţie de 1,5 milioane de dolari de la un fost director al instituţiei

Muzeul de Artă din Toledo a primit o donaţie de 1,5 milioane de dolari de la un fost director al instituţiei

Muzeul de Artă din Toledo (Ohio) a primit o donaţie totală de 2,5 milioane de dolari, pentru dezvoltarea profesională a personalului, 1,5 milioane provenind de la fostul director al instituţiei, John Stanley, scrie www.toledoblade.com.

Stanley a declarat, potrivit publicaţiei, că muzeul l-a ajutat să îşi plătească masteratul în managementul afacerilor la Bowling Green State University, în a doua jumătate a anilor ’80.

“Muzeele nu au niciodată fonduri pentru asemenea demersuri, aşa că am dorit să întorc binele care mi s-a făcut”, a mărturisit el.

Restul donaţiei, de un milion de dolari, vine din partea unei susţinătoare a muzeului, Ann Hartmann şi este făcută şi în memoria soţului său, Frank Snug.

A fost decizia donatorilor să direcţioneze fondurile către pregătirea profesională a personalului din muzeu, a declarat Nancy Cooke, reprezentanta instituţiei.

Ann Hartmann a afirmat că banii sunt destinaţi pentru “ a ajuta angajaţii să îşi lărgească orizonturile şi să înveţe cât mai multe lucruri”.

“Angajaţii sunt cel mai important factor care va face ca muzeul să îşi atingă aspiraţiile”, a adăugat ea.