Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Oxford Languages – Cuvântul anului 2022, desemnat în premieră prin vot online
city,book,fair.,oxford,dictionary.,ho,chi,minh,city.,vietnam.

Oxford Languages – Cuvântul anului 2022, desemnat în premieră prin vot online

Oxford Languages a anunțat că va alege cuvântul anului 2022 în urma unui vot online ce se va încheia pe 2 decembrie. Cuvântul câștigător va fi anunțat pe 5 decembrie.

Având în vedere că „adevărații arbitri ai limbii sunt oamenii din întreaga lume”, Oxford Languages a decis să lase decizia la latitudinea publicului vorbitor de limba engleză.

Votul poate fi exercitat online, iar în următoarele două săptămâni oamenii vor avea de ales între trei cuvinte alese de specialiștii de la Oxford University Press (OUP) care captează „starea de spirit a ultimului an”.

Finaliste sunt: „goblin mode”, termen care face referire la comportamentul „îngăduitor cu sine, leneș, care respinge normele sociale sau așteptările”; „#IStandWith”, hashtag folosit pentru a exprima solidaritatea; „metaverse”, termen inventat de Neal Stephenson în 1992 ce face referire la un mediu din realitatea virtuală, care a cunoscut o utilizare masivă în ultimele luni.