Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  AI, ales de Collins Dictionary cuvântul anului 2023
malacca,/,malaysia, ,april,19,2020,:,collins,english

AI, ales de Collins Dictionary cuvântul anului 2023

„AI”, prescurtarea de la Artificial Intelligence (inteligență artificială), tehnologia care va domina viitorul, a fost ales de Collins Dictionary cuvântul anului 2023.

Definită ca „modelarea funcțiilor mentale umane de către programe de calculator”, AI a fost aleasă pentru că „a devenit subiectul dominant al anului 2023″, a declarat editorul de dictionare. Utilizarea cuvântului a crescut de patru ori în ultimul an.

Cuvântul anului reflectă, de obicei, preocupările din acea perioadă. În 2022, acesta a fost „permacrisis”, cu referire la tulburările aparent constante la nivel global.

Anul acesta, concurente au fost, între altele, „Nepo Baby” – o persoană care a fost percepută ca beneficiind de nepotism prin faptul că are părinți celebri, „Ultraprocessed” – alimente preparate din mai multe ingrediente prin metode industriale complexe, „Ulez” – acronim pentru ultra-low emission zone – o zonă urbană în care numai vehiculele cu emisii reduse pot intra fără a plăti o taxă și „Deinfluencing” – avertizarea adepților de pe rețelele de socializare să evite anumite produse sau alegeri de stil de viață.