Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Dicționarul Oxford – Cuvântul anului 2022
city,book,fair.,oxford,dictionary.,ho,chi,minh,city.,vietnam.

Dicționarul Oxford – Cuvântul anului 2022

Cuvântul anului 2022, termenul care exprimă cel mai bine etosul, dispoziția și preocupările ultimelor 12 luni, a fost ales, pentru prima oară, de public pentru Dicționarul Oxford.

Oxford Languages a anunțat la finalul lunii noiembrie că va desemna cuvântul anului 2022 în urma unui vot online.

Având în vedere că „adevărații arbitri ai limbii sunt oamenii din întreaga lume”, Oxford Languages a decis să lase decizia la latitudinea publicului vorbitor de limba engleză.

Mai mult de 300.000 de persoane au votat trei cuvinte alese de specialiștii de la Oxford University Press (OUP) care captează „starea de spirit a ultimului an”.

Finaliste au fost: „goblin mode”, termen care face referire la comportamentul „îngăduitor cu sine, leneș, care respinge normele sociale sau așteptările”; „#IStandWith”, hashtag folosit pentru a exprima solidaritatea; „metaverse”, termen inventat de Neal Stephenson în 1992 ce face referire la un mediu din realitatea virtuală, care a cunoscut o utilizare masivă în ultimele luni.

Câștigătorul a fost desemnat „goblin mode”.