Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Părţi din lucrări ştiinţifice semnate de Newton, Maxwell şi Einstein vor fi licitate la Bonhams
Ştiinţa Regalităţii, Bonhams

Părţi din lucrări ştiinţifice semnate de Newton, Maxwell şi Einstein vor fi licitate la Bonhams

Pagini din lucrări ştiinţifice de Newton, Maxwell şi Einstein vor fi licitate online, în perioada 20 – 27 iulie, la casa Bonhams.

Este vorba de studii esenţiale din domeniile Astronomie, Matematică, Termodinamică.

Unul din loturi este o lucrare a lui Georg Joachim Rheticus, discipol al lui Nicolaus Copernic, evaluată între 100.000 şi 150.000 de dolari.

Copia uneia dintre lucrările esenţiale ale lui Stephen Hawking, „Black Hole Explosions?”, este evaluată la 30.000 de dolari, iar studiul lui Albert Einstein, „Consideraţii cosmologice ale Teoriei generale a relativităţii”, ediţia princeps, este evaluat între 15.000 şi 25.000 de dolari.

O carte unică despre politica medievală

Între toate aceste lucrări ştiinţifice, în licitaţie se regăseşte un volum medieval despre lumea regalităţii, care a fost scris, potrivit specialiştilor, în prima parte a secolului XV.

Tipărit pe piele de animal şi numit „Le livre nomme Decacornon”, acesta are 90 de pagini, cu ilustraţii fascinante.

Posesorul acestui obiect spectaculos va vedea şi însemnări pe marginea textului original, realizate de cei care l-au citit anterior, în secolele sale de existenţă.

Ideea cărţii, ce reuneşte cele „10 porunci” ale bunei guvernări, a apărut în perioada domniei lui Carol al V-lea cel Înțelept (1338 – 1380). Se pare că există doar două exemplare ale Decacornon-ului în manuscris: unul, la Biblioteca Naţională a Franţei şi al doilea, cel prezentat în licitaţie. Preţul estimat pentru acest volum rar este între 120.000 şi 180.000 de dolari.

Credit foto: Bonhams