Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Un nou mural realizat în Bucureşti atrage atenţia asupra consumului de apă la nivel mondial
water ambasada germaniei

Un nou mural realizat în Bucureşti atrage atenţia asupra consumului de apă la nivel mondial

Ambasadele Germaniei și Spaniei în România au susținut proiectul realizării unei picturi murale în București care să atragă atenția asupra țelurilor de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite – United Nations Sustainable Development Goals.

Artiștii Sweet Damage Crew au pus impresionant în prim-plan dreptul omului de a avea acces la surse de apă curată și sanitație.

Accesul la apă – un subiect critic

„Peste 2 miliarde de oameni din întreaga lume nu au încă acces la apă potabilă curată, ceea ce are consecințe dramatice asupra sănătății, vieții și securității lor alimentare. De aceea trebuie să acționăm. În cadrul cooperării sale internaționale pentru dezvoltare, Germania sprijină numeroase proiecte și măsuri pentru îmbunătățirea accesului la apă curată și instalații sanitare”, a afirmat ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer.

Pictura celor de la Sweet Damage Crew are menirea de trage un semnal de alarmă și de a încuraja utilizarea apei într-un mod mai responsabil. Muralul poate fi admirat la adresa Dimitrie Cantemir 13, Bloc 11.

Credit foto: Facebook/Ambasada Germaniei