Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Actorul de comedie Steve Martin, colecționar de artă indigenă australiană
bill whiskey tjapaltjarri, rockholes and country near the olgas, foto jane kratochvil

Actorul de comedie Steve Martin, colecționar de artă indigenă australiană

Actorul de comedie Steve Martin colecționează artă indigenă australiană, iar până în prezent a strâns aproximativ o sută de astfel de lucrări.

Prezent în anii ’90 în lista celor mai importanți 200 de colecționari de artă întocmită de ARTnews, mai recent, el s-a arătat tot mai interesat de arta realizată în anii ’70 de artiști australieni indigeni.

Împreună cu soția lui, Anne Stringfield, a cumpărat lucrări de Bill Whiskey Tjapaltjarri, Timo Hogan, Carlene West, Warlimpirrnga Tjapaltjarri și Doreen Reid Nakamarra, între alții.

Unele dintre acestea au fost expuse în spații Gagosian din New York și Beverly Hills. Mai recent, șase piese din colecția lui au putut fi admirate, până pe 27 octombrie, la National Arts Club din New York.

warlimpirrnga tjapaltjarri maruwa wt. acrylic, foto jane kratochvil

Warlimpirrnga Tjapaltjarri, Maruwa WT., Credit foto: Jane Kratochvil

Martin a devenit interesat de arta vest-australiană în urmă cu șapte ani. „Totul a început cu o fotografie realizată de Warlimpirrnga Tjapaltjarri. Mi-a plăcut cu adevărat, am cumpărat-o și am expus-o în casa noastră mai mulți ani. (…) Am început să văd că există o adevărată mișcare. Nu mai văzusem ceva asemănător până atunci”, a spus el despre cum a început să colecționeze artă indigenă.

Colecția lui cuprinde astăzi aproximativ 100 de lucrări de fotografie și pictură. „Odată ce ai 100, este greu să o îmbunătățești. Fotografiile bune devin rare – și nu încerc să am 200. De fapt, mi-a făcut plăcere să împrumut fotografiile pentru că avem multe acum și nu putem atârna prea multe”, a adăugat actorul lăsând să se înțeleagă că alte piese din colecția lui vor fi expuse public în viitor.

Credit foto: Jane Kratochvil