Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Administraţia Biden a schimbat regulile privind tipul de opere de artă care pot fi prezentate în clădirile federale
Casa Albă, White House, ilustraţie, Curatorial

Administraţia Biden a schimbat regulile privind tipul de opere de artă care pot fi prezentate în clădirile federale

Scopul este ca lucrările create de artişti şi prezentate în spaţii publice să reflecte diversitatea din Statele Unite ale Americii, arată CNN.

Iniţial, potrivit regulilor impuse de fostul preşedinte, Donald Trump, existau restricţii privind stilul operelor din clădirile federale. Lucrările trebuia să ilustreze “figuri de americani relevanţi istoric, evenimente majore din istoria Americii, sau idei în jurul cărora a fost fondată naţiunea”.

Ordinul prezidenţial trecut menţiona că monumentele foştilor preşedinţi americani, cele legate de descoperirea Americii, fondarea Statelor Unite ale Americii sau abolirea sclaviei sunt prioritare.

Mai mult, acestea ar fi trebuit să redea o ilustrare realistă şi nu una abstractă.

Krystal Brumfield, reprezentat al General Services Administration, a spus că anularea acestor cereri va creşte oportunităţile pentru mulţi artişti din comunităţi subreprezentate din ţară. “Arta arată diferit în funcţie de zonele din ţară şi în funcţie de comunităţi, aşa că aceste reguli ne vor permite să vedem această diversitate în clădirile federale”, a afirmat Brumfield.

Noul ordin a fost transmis luni iar miercuri este programat să fie publicat în Registrul Federal.