Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Adrian Uncruț chestionează „normalul” societății într-o expoziție la Viena
adrian uncrut

Adrian Uncruț chestionează „normalul” societății într-o expoziție la Viena

Expoziția „Metamorfoze” a artistului român Adrian Uncruț, stabilit în Austria, va fi deschisă în perioada 30 noiembrie – 30 ianuarie la Galeria ICR Viena.
Vernisajul va avea loc la 29 noiembrie, ora 18:00, și include o prelegere a curatoarei Anamaria Altmann despre opera lui Adrian Uncruț, precum și o prezentare a lucrărilor realizată de sculptor. La deschiderea expoziției va participa și co-curatorul acesteia, sculptorul român Romelo Pervolovici, de la Fundația Culturală Meta.

Lucrările lui Adrian Uncruț din expoziția „Metamorfoze” expun viziunea personală a artistului față de realitatea cotidiană. Ele abordează teme care pun la îndoială „normalul” societății și în același timp „se joacă” cu sensul normelor culturale. Accentul lucrărilor este pus pe teme de actualitate, cum ar fi psihozele, viața și moartea, poluarea mediului, ignorănd frumusețea într-un mod radical nou. Lucrările se referă la primatul ideii asupra esteticii supreme a piesei.

Adrian Uncruţ a studiat sculptura la Universitatea Naţională de Arte „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Artistul combină simbolistica motivelor sale cu dezvoltarea matematică, puternic tehnologizată a formelor. Personaje şi forme dintre cele mai diverse populează lucrările lui Uncruţ, construind o mitologie personală a artistului. El este un artist recunoscut pe plan internațional.