Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Andrei Cădere și Corneliu Baba, în Licitația de artă postmodernă și contemporană a Artmark
portocala mecanica, andrei cădere

Andrei Cădere și Corneliu Baba, în Licitația de artă postmodernă și contemporană a Artmark

Andrei Cădere și Corneliu Baba se regăsesc între artiștii ale căror lucrări sunt incluse în Licitația de artă postmodernă și contemporană a casei Artmark programată pentru 6 iulie.

„Portocala mecanică” (1966), ulei pe carton de Andrei Cădere, a primit cea mai mare estimare, de 12.000 – 18.000 de euro, iar lucrarea este urmată de „Spaniolă (Portretul lui M.D.)” (1984), ulei pe pânză de Corneliu Baba, cu o estimare de 10.000 – 15.000 de euro.

spaniola, corneliu baba

Spaniolă, de Corneliu Baba

Sabin Bălașa este din nou prezent într-o licitație Artmark, după ce luna aceasta „Călătorie” (1987), acrilic pe pânză a fost vândută pentru 50.000 de euro, de mai bine de cinci ori estimarea. Acum, „Muze” (1987), ulei pe pânză, a primit o estimare cuprinsă între 10.000 de euro și 18.000 de euro. Tabloul are inscripționat pe verso, cu negru, dedicația „Per la bella bambina Eda, Di tutto azzuro di mia anima, Sabin”.

muze, sabin bălașa

Muze, de Sabin Bălașa

Anul trecut, în Licitația de artă postmodernă și contemporană din februarie, pictura „Călătorie galactică” a lui Bălașa, cu valoare estimată la cel mult 50.000 de euro, a fost vândută pentru 60.000 de euro. În luna iulie, lucrarea „Mesaj de pace” (1994) a fost vândută pentru 30.000 de euro, după o estimare maximă de 10.000 de euro. Alte trei lucrări ale lui sunt incluse în licitația viitoare și au o estimare maximă de 10.000 de euro.

Trei lucrări de Georges Mazilu sunt scoase la vânzare. Cea mai valoroasă este considerată „Susanne et les vieillards”, acrilic pe pânză, cu estimare de 7.000 – 12.000 de euro.

susanne et les vieillards, georges mazilu

Susanne et les vieillards, de Georges Mazilu

Printre cele 162 de loturi se află lucrări semnate de unii ca Sorin Ilfoveanu, Felix Aftene, Horia Damian, Constantin Piliuță, Remus Grecu, Oana Farcaș, Irina Dragomir, Roman Tolici și Nicolae Comănescu.