Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Art Basel Hong Kong revine la amploarea de dinaintea pandemiei. Două galerii românești, între expozanți
art basel hong kong

Art Basel Hong Kong revine la amploarea de dinaintea pandemiei. Două galerii românești, între expozanți

Art Basel Hong Kong revine anul viitor la amploarea de dinainte de pandemie, aducând 242 de expozanți la Centrul de Convenții și Expoziții, între care două galerii românești.

Ediția din 2023, care a înregistrat revenirea mai multor galerii și vizitatori internaționali, a reunit 171 de expozanți. Astfel, anul viitor numărul lor va crește cu 37%. În 2024, târgul va avea loc în perioada 28 – 30 martie, cu două zile de avanpremieră VIP, pe 26 și 27 martie.

Ca în cazul edițiilor anterioare, târgul va fi împărțit în trei secțiuni principale: Galerii/ Galleries, partea principală a târgului, care reprezintă aproximativ 200 de expozanți; Descoperiri/ Discoveries, pentru prezentări solo ale artiștilor emergenți; Insights, pentru prezentări despre artiști din regiunea Asia-Pacific. Detalii despre celelalte patru secțiuni – Kabinett, Encounters, Film și Conversations – vor fi anunțate în lunile următoare.

Plan B, care are sedii în Berlin și Cluj-Napoca, va expune în secțiunea Galleries, în timp ce Galeria Catinca Tăbăcaru, din București, va fi inclusă secțiunii Discoveries.

Printre cele mai importante galerii, de renume mondial, care vor participa se numără Pace, Gagosian, Perrotin, White Cube, David Zwirner, Lisson și Hauser & Wirth.