Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Art Basel reunește 290 de galerii în format hibrid

Art Basel reunește 290 de galerii în format hibrid

Târgul Art Basel, deschis publicului între 24 și 26 septembrie, va reuni 290 de galerii din peste 30 de țări diferite și va prezenta lucrările a mai mult de 4.000 de artiști. Astfel, târgul de artă contemporană va găzdui aproape același număr de galerii ca în 2019.

Pentru ediția din Elveția, Art Basel se bazează pe un format hibrid, care va include cabine virtuale ce vor fi operate de localnici pentru curatorii care nu vor putea călători din cauza restricțiilor.

Anul acesta, 24 de galerii vor participa la târg pentru prima dată, inclusiv Edouard Malingue Gallery din Hong Kong, High Art din Paris, Union Pacific din Londra, LambdaLambdaLambda din Pristina, Walden Gallery din Buenos Aires și Cardi Gallery din Milano și Londra. Mai multe companii din New York vor participa de asemenea în premieră: Bodega, Bridget Donahue, Company Gallery, Garth Greenan Gallery, Kasmin și Queer Thoughts.

Marii colecționari, care de obicei vin să-şi facă cumpărăturile înainte ca târgul să se deschidă oficial, au rezervată ziua de 21 septembrie.

Art Basel, care are loc în fiecare an şi la Hong Kong şi Miami, este unul dintre cele mai mari evenimente anuale pentru piaţa de artă.

Foto credit: artbasel.com