Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Art Safari Christmas Edition – Teatru de păpuși, colinde și ateliere de artă
art safari christmas edition

Art Safari Christmas Edition – Teatru de păpuși, colinde și ateliere de artă

Teatru de păpuși, colinde și ateliere de artă sunt incluse în Art Safari Christmas Edition, în perioada 6 – 22 decembrie, la Palatul Dacia-România din București.

Expoziții de jocuri și jucării vintage de la Muzeul Jucăriilor, spectacole de animație cu păpuși marca Teatrul Țăndărică, magia iernii recreată de Teatrul „Ion Creangă”, spectacole de la Opera Comică pentru Copii, concerte de colinde Cantus Mundi – Corul Madrigal, dar și ateliere de creație pentru copii reprezintă o parte din experiențele care alcătuiesc programul Art Safari Christmas Edition.

Toți copiii cu vârste de până la 14 ani au acces gratuit la expoziții. Pe toată durata lunii decembrie, prețul pentru atelierele de creație are reducere de 50%.

Crăciunul nostalgic, adus în contemporan

Una din cele mai așteptate expoziții de la Art Safari Christmas Edition este cea care recreează Crăciunul de altădată: jucării, felicitării, sănii, cadouri și decorațiuni vechi. Copiii de atunci, adulții de azi, vor face o călătorie emoționantă în timp, iar copiii vor descoperi jucăriile pe care Moșul le-a adus părinților.

Teatrul Țăndărică va propune momente de teatru de animație „Freestyle Puppetry”, în intervalele orare 18:00 – 18:30 și 19:00 – 19:30 (în perioadele 6 – 10 decembrie, 16 – 17 decembrie), iar pe 22 și 23 decembrie (18:00 – 19:00) va avea loc o „Întâlnire cu Moș Crăciun”.

Teatrul „Ion Creangă” prezintă tablouri de iarnă – o expoziție de costume și obiecte din spectacolele dedicate Crăciunului. Pinocchio în căutarea lui Moș Crăciun, Albă ca Zăpada, Crăiasa Zăpezii, Moș Crăciun însuși (plus fotoliul lui, bradul suspendat, tolba de cadouri etc.) sunt câteva dintre personajele de poveste care vor cuceri copiii, părinții și bunicii.

Opera Comică pentru Copii revine la Art Safari cu o serie de spectacole, iar programul de colinde va fi asigurat de corurile de copii Cantus Mundi – cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, dezvoltat de Corul Madrigal, sub bagheta dirijorului Ion Marin. În plus, copiii sunt așteptați și la atelierele corale și de percuție ale programului Cantus Mundi la Art Safari Christmas Edition.

Ateliere de sezon pentru copii

În decembrie, atelierele de creație Art Safari Kinder au un discount de 50%. Programul cuprinde 3 ateliere de sezon: creaţie de felicitări, pictură figurine pentru brad, atelier de confecţionat sorcovă.

Durata unui atelier este de o oră. Biletul la un atelier include și un tur ghidat în Art Safari (cel puțin 8 participanți) și un set de desen cadou (hartă, coroniță, mască și șablon Natoons).

Program Art Safari Christmas Edition (6 – 22 decembrie)  

6 decembrie (miercuri) – 12:00 – 21:00 (ultima intrare: 20:30)

7 – 22 decembrie (joi-duminică) – 12:00 – 21:00

Bilete pot fi cumpărate online, de pe site-ul artsafari.ro, și direct de la intrare (Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București).