Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artă stradală imersivă pentru a marca ziua nașterii lui Shakespeare
sonetul 63, tom j newell global street art

Artă stradală imersivă pentru a marca ziua nașterii lui Shakespeare

Șase noi piese de artă urbană vor fi instalate în Stratford-upon-Avon pe 21 aprilie, pentru a marca împlinirea a 459 de ani de la nașterea lui William Shakespeare.

Spațiile comerciale dezafectate de pe strada principală vor fi renovate pentru a crea o expoziție captivantă și pentru a da viață unora dintre cele mai cunoscute sonete ale dramaturgului.

sonetul 119, ed hicks global street art

Sonetul 119 – Infidelitatea, Ed Hicks / Global Street Art

Galeria mobilă, curatoriată de Global Street Art, urmărește să atragă turiști din întreaga țară în orașul din districtul Warwickshire și va prezenta lucrările artiștilor Church of Best Ever, Cee Illustrate, Ed Hicks, Tom J Newell, Zoe Power și Pete Barber, potrivit BBC.

sonetul 130, peter barber global street art

Sonetul 130 – Dragostea, Peter Barber / Global Street Art

Conceptele care vor fi prezentate lângă locul de naștere al lui Shakespeare, pe strada Henley nr. 22 din Stratford-upon-Avon, sunt: Sonetul 65 – Mortalitatea, de Church of Best Ever; Sonetul 18 – Frumusețea, de Cee Illustrate; Sonetul 119 – Infidelitatea, de Ed Hicks; Sonetul 63 – Gelozia, de Tom J Newell (foto principală); Sonetul 12 – Timpul, de Zoe Power; Sonetul 130 – Dragostea, de Peter Barber.

În același context, a fost anunțat că Muzeul Shakespeare din Londra va fi deschis în 2024 pe locul unui teatru ascuns mult timp. Noul spațiu, aflat în zona Shoreditch, va dezvălui pentru prima dată rămășițele arheologice ale Curtain Playhouse.