Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul Francis Alÿs, recompensat cu unul dintre cele mai importante premii din domeniu
museum ludwig

Artistul Francis Alÿs, recompensat cu unul dintre cele mai importante premii din domeniu

Artistul Francis Alÿs, care reprezintă anul acesta Belgia la Bienala de la Veneția, va fi recompensat cu una dintre cele mai importante distincții din domeniu, Premiul „Wolfgang Hahn” acordat de Museum Ludwig.

Premiul are valoarea de 100.000 de dolari și asigură o expoziție la muzeul din Koln, iar instituția va cumpăra și lucrări ale lui Alÿs.

„Sunt foarte onorat, desigur, și în aceste vremuri contradictorii să primești un astfel de premiu este important și însuflețitor, iar asta mă face să simt că există o oarecare coincidență între preocupările mele și ale publicului și că un dialog este posibil”, a transmis într-un comunicat artistul belgian stabilit în Ciudad de Mexico.

Pavilionul lui Alÿs din Bienala de la Veneția, intitulat „The Nature of the Game”, este unul dintre cele mai apreciate din expoziție. Aici sunt prezentate videoclipuri cu copii de naționalități diferite care se joacă împreună, dar și tablouri ale lui. Conținutul pavilionului va fi prezentat anul viitor la centrul WIELS din Bruxelles.

Francis Alÿs, acum în vârstă de 63 de ani, a transpus în arta sa și conflictul, viața în taberele de refugiați și dificultățile create de granițe celor care trăiesc în apropierea lor.

Yilmaz Dziewior, directorul Museum Ludwig, a spus că deși opera lui Alÿs a fost expusă internațional, instituțiile publice din Germania nu dețin lucrări ale lui, în mare parte. Din acest motiv, achiziționarea de către muzeu a unor lucrări semnate de el reprezintă „o mare îmbogățire pentru instituția noastră”.