Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  BLOOP din Ibiza, una dintre cele mai importante galerii în aer liber din lume
bloop festival

BLOOP din Ibiza, una dintre cele mai importante galerii în aer liber din lume

BLOOP International Proactive Art Festival, renumit în întreaga lume, își va deschide cea de-a 13-a ediție în insula spaniolă Ibiza, în acest weekend.

Creat de vizionarul Biokip Labs, atelier de creație cu sediul în Milano, BLOOP este una dintre cele mai importante galerii gratuite în aer liber din lume, acum cu noi elemente virtuale care atrag noi categorii de public.

Între 12 și 25 august, BLOOP va prezenta mai mult de 60 de lucrări de artă murală și instalații create de artiști precum Martha Cooper, Phlegm, Okuda, Said Dokins, Olek, Ben Eine, Inti, Spy, Interesni Kazki, Silva Ramacci, SUPE, Kawa, Malarky și AMADAMA.

Un nou parteneriat a fost realizat pentru ediția aceasta. BLOOP colaborează cu Endesa pentru proiectul OpenAirGallery. Prin aceasta, vor fi disponibile mai multe fațade și suprafețe de pe insulă, acestea fiind transformate în pânze pentru artiștii invitați în festival.

Pe lângă aceste structuri, întreaga insulă va găzdui noi picturi murale, instalații interactive, expoziții de fotografie și artă urbană inovativă.

O nouă dimensiune a evenimentului este dată de îmbunătățita aplicație BLOOP Art Festival. Acum, pe lângă informații despre picturile murale și harta lor, ea include o funcție de realitate augmentată. Utilizatorii pot descoperi piese în format 3D răspândite pe întreaga insulă. Aplicația este disponibilă gratuit.

Foto, captură: biokiplabs.com