Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Capodopera lui Ghenie „Pie Fight Interior 12”, în licitație la Hong Kong
ghenie

Capodopera lui Ghenie „Pie Fight Interior 12”, în licitație la Hong Kong

Capodopera artistului român contemporan Adrian Ghenie „Pie Fight Interior 12”, estimată între 8,8 și 13 de milioane de dolari, cel mai mare panou cu un singur tablou din seria „Pie Fight Interior”, va fi licitată pe 26 mai, la Centrul de Convenții și Expoziții din Hong Kong.

„Pie Fight Interior 12” este printre cele mai mari pânze din întreaga operă a lui Ghenie.

În 2016, Christie’s Londra a avut onoarea de a doborî recordul mondial de licitație al artistului cu „Nickelodeon” (2008) la 8.993.0000 dolari.

Artistul a creat primele lucrări „Pie Fight” între 2008 și 2009 și a revenit la ele în 2012. Seria a fost în expoziția sa de debut din Statele Unite, „Pie-Fights and Pathos”, la Muzeul de Artă Contemporană din Denver în acel an.

„Pie Fight Interior 12” întruchipează limbajul artistic unic al lui Ghenie, care este inspirat și influențat de o serie de maeștri de artă – de la picturile prolifice de istorie ale lui Rembrandt, pânzele dramatice renascentiste ale lui Tintoretto, până la chipurile turbulente și fantomatice ale lui Francis Bacon. Pasajele abstracte ale lui Ghenie evocă, de asemenea, tehnica lui Gerhard Richter și vigoarea gestuală a lui Willem de Kooning deopotrivă.

Credit foto: Christie’s