Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
”L’empire des lumières”, capodoperă a lui Magritte, în licitaţie la Sotheby’s, pe 2 martie

”L’empire des lumières”, capodoperă a lui Magritte, în licitaţie la Sotheby’s, pe 2 martie

”L’empire des lumières”, capodoperă a lui René Magritte, va fi scoasă la vânzare prin Sotheby’s și este estimată la 45 de milioane de lire sterline, potrivit Evening Standard.

Până în prezent, pictura de Magritte adjudecată cu cel mai mare preţ este “Le Principe du plaisir” – 19,7 milioane de lire, în noiembrie 2018.

Opera “L’empire des lumières” a fost realizată de artistul belgian în 1961, pentru Anne-Marie Gillion Crowet. Aceasta, care atunci avea 16 ani, a devenit prietenă a pictorului şi a apărut în mai multe lucrări semnate de el. Lucrarea de faţă a rămas în familia ei.

Anne-Marie Gillion Crowet şi soţul ei, Roland, sunt nume cunoscute în domeniul artei, în Belgia. Recent, ei au donat colecţia lor de Art Nouveau către Muzeul Naţional de Arte Plastice din ţară.

“L’empire des lumières” este cap de afiş al unei licitaţii mai ample, organizată de Sotheby’s şi dedicată mişcării impresioniste şi inovării din zona artei din acea vreme – cubismul, suprarealismul şi pop art.

Înainte de licitaţie, lucrarea va fi expusă la Los Angeles, New York, Hong Kong şi Londra.

Credit foto: Sotheby’s