Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Capodopere ale fotografiei, realizate între 1900 şi 1940, în expoziţie la Jeu de Paume din Paris, până pe 13 februarie

Capodopere ale fotografiei, realizate între 1900 şi 1940, în expoziţie la Jeu de Paume din Paris, până pe 13 februarie

În perioada 2001-2017, The Museum of Modern Art din New York (MoMA) a achiziţionat peste 350 de fotografii de la colecţionarul Thomas Walther. Lucrările, care fac parte din colecţia de bază de artă modernă a MoMA, sunt prezentate în premieră în Franţa, la Jeu de Paume.

Printre cele 230 de fotografii expuse aici se numără imagini iconice pentru secolul XX, iar expoziţia creionează şi istoria fotografiei de avangardă din Europa şi de pe continentul american. Printre marlle nume prezente cu fotografii pe simezele instituţei pariziene se numără Berenice Abbott, Karl Blossfeldt,  Claude Cahun, El Lissitzky, Edward Weston şi André Kertész.

Este o fuziune de imagini-capodoperă şi fotografii mai puţin cunoscute până în prezent, care pot fi considerate martori ai evoluţiei fotografiei moderne. Expoziţia este un amestec de stiluri şi abordări, de la portrete şi nuduri la peisaje, care amintesc de perioada interbelică, de mişcarea suprarealiştilor, de la Moscova la Paris şi New York.