Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Câteva minute faţă în faţă cu Marina Abramović – adjudecate pentru 46.000, respectiv 80.000 de dolari

Câteva minute faţă în faţă cu Marina Abramović – adjudecate pentru 46.000, respectiv 80.000 de dolari

Participarea la performance-ul celebru al Marinei Abramović, „The Artist is Present”, a fost adjudecată în licitaţie pentru 46.000, respectiv 80.000 de dolari, suma totală urmând să fie donată Ucrainei.

Primul lot este o experienţă faţă în faţă cu artista, moment care va fi documentat fotografic. Al doilea lot din licitaţia Artsy dă în plus ocazia câştigătorului să aducă un invitat. Prin această iniţiativă, Abramović revizitează, după 12 ani, creaţia sa de la Museum of Modern Art din New York.

Abramović a reluat performance-ul în semn de solidaritate cu poporul ucrainean

Abramović va fi prezentă, pe 16 aprilie, la Sean Kelly Gallery din New York, pentru a se întâlni cu cei care au donat.

„The Artist is Present” a fost prezentat la MoMA în 2010, când 750.000 de persoane au stat la coadă pentru a se uita în ochii artistei care stătea tăcută pe scaun, opt ore pe zi. Evenimentul a fost deschis timp de trei luni, însumând 716 ore de performance. Acum, el a fost reluat în semn de solidaritate cu poporul ucrainean.

Credit foto: coperta volumului autobiografic al artistei