Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrările achiziționate de Muzeul Național de Artă Contemporană în 2022 / FOTO
expo mnac

Lucrările achiziționate de Muzeul Național de Artă Contemporană în 2022 / FOTO

Mai mult de 190 de noi adiții din colecția Muzeului Național de Artă Contemporană au fost expuse la etajul întâi al muzeului, în cadrul expoziției „Puls 22”.

ion grigorescu mnac

Lucrări de Ion Grigorescu, Suzana Fântânariu, Dani Ghercă, Aurora Király, Iosif Király, Ion Aurel Mureșan, Vasile Mureșan (Murivale), Sarah Muscalu, Marilena Preda-Sânc, Șerban Radu, Christian Paraschiv, Gheorghe Rasovszky, Lea Rasovszky, Bogdan Rața, Cătălin Rulea, Șerban Savu, Elena Scutaru, Larisa Sitar, Ioana Stanca, Liviu Stoicoviciu, printre alții, au fost achiziționate de Muzeul Național de Artă Contemporană în sesiunea 2022.

noile achizitii mnac

În colecția MNAC au intrat picturi, colaje, fotografii, instalații, sculpturi, asamblaje pe pânză, obiecte, linogravuri.

puls expo mnac

„Colecția reflectă experiențele oamenilor”

„Au fost achiziționate lucrări extrem de extraordinare” de la artiști români care trăiesc în străinătate, a spus Călin Dan, manager MNAC. „Ne uităm atent la artiștii plecați din România și încercăm să-i readucem în sfera culturală”, a subliniat directorul general.

puls

Sunt acoperite toate mediile artistice, precum și lucrări din zona new media.

suzana fantanariu

Achiziționarea a permis ca și opere ale femeilor artist să fie incluse în colecția MNAC, artiste cu operă singulară, spre exemplu Eugenia Pop (ceramică) șu Arina Ailincăi.

puls22

„Colecția reflectă experiențele oamenilor”, așa cum a mărturisit Frances Morris, director Tate Modern, membră în juriul de achiziție.

achizitii mnac

„Lucrările sunt poetice, elocvente, vorbesc despre o parte din Europa, despre o moștenire foarte interesantă a acestei țări”, a mai spus Frances Morris.

PULS 22”, expoziția celor mai recente 192 de achiziții din colecția Muzeului Național de Artă Contemporană, a fost vernisată pe 16 martie și va fi deschisă până pe 1 octombrie 2023.

Credit foto: curatorial.ro