Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cea mai amplă expoziție de sculptură din programul Timișoara CEaC, vizitată de peste 70.000 de persoane
peter jecza, paul neagu, peter jacobi, curatorial.ro

Cea mai amplă expoziție de sculptură din programul Timișoara CEaC, vizitată de peste 70.000 de persoane

„după Sculptură/Sculptură după”, cea mai amplă expoziție de sculptură din programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, a fost vizitată de mai mult de 70.000 de persoane, au anunțat organizatorii.

Expoziția a fost deschisă la Cazarma U în urmă cu șapte luni și este un proiect curatoriat de Fundația Interart Triade și Attila Kim Architects.

„Așa cum ne-am dorit, sculptura nu a fost aici doar obiect de expunere, ci ea a creat punți spre educație, entertainment, realitatea noastră cotidiană. Arhitectura cazarmei a potențat sculptura și sculptura a potențat spațiul pe care l-a ocupat“, a spus Sorina Jecza, președintă a Fundației Interart Triade, la conferința care a marcat încheierea proiectului.

La eveniment, care a avut loc pe 23 noiembrie, a fost vernisată instalația „Classified”, semnată de scriitorul Petru Ilieșu, și finisată expoziția „Negrul esențial” a artistului Nicolae Moldovan.

Sculptura, în cifre

În cifre, cele șapte luni de desfășurare a expozițiilor cuprinse în „după Sculptură/ Sculptură după” arată prezența în spațiul Cazarmei U, incluzând și invitații partenerilor, a 220 de artiști, 26 de curatori, 22 de expoziții temporare și cinci performance-uri, 61 de voluntari și 704 ore de voluntariat.

„Vom muta povestea acestui an, adevărul lui, în memoria unei cărți, a unui album pe care dorim să îl realizăm în 2024, ca să conservăm această experiență a Cazarmei U din Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023”, a adăugat Sorina Jecza.

Expozițiile prezente în Cazarma U mai pot fi vizitate până săptămâna viitoare, în zilele de marți, miercuri și joi, cu acces gratuit. Proiectul „după Sculptură/ Sculptură după” face parte din programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Credit foto: curatorial.ro