Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cea mai mare pictură pe nisip din Bulgaria, realizată de artista Vivia Niki
pictura durankulak

Cea mai mare pictură pe nisip din Bulgaria, realizată de artista Vivia Niki

Cea mai mare pictură pe nisip din Bulgaria de până acum a fost pictată de Vivia Niki pe cel mai nordic mal al Mării Negre în Bulgaria, la granița cu România, în satul Durankulak.

Vivia Niki este arhitect, realizator de film și muzician. De-a lungul anilor a lucrat în domeniul artelor plastice și este implicată în cauze de mediu.

Lucrarea este dedicată dragostei pentru natură și este cea mai mare pictură land art realizată vreodată în Bulgaria, cu o scară de 510 metri pătrați. Are 30 de metri lungime și 17 metri lățime. Este compusă în întregime din elemente naturale: nisip și alge verzi. Cu ajutorul unui strat subțire de contur de cretă (cât mai inofensiv pentru mediul înconjurător), pictura a avut o vizibilitate mai bună din aer.

O furtună a spălat jumătate din desen și restul algelor marine iar autoarea a curățat plaja și a restabilit aspectul original al terenului.

 Durankulak, zonă protejată Natura 2000

„În Durankulak, am fost informați că iau în considerare aplicarea de amenzi pentru rulotele parcate în apropierea plajei, întrucât este o zonă protejată, iar ecologistii bulgari se ocupă de protejarea mediului natural al florei și faunei”, a relatat organizația Expoziții cu Cauză.