Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cel mai scump muzeu din New York
terasa whitney museum of american art

Cel mai scump muzeu din New York

Whitney Museum of American Art a crescut prețul biletelor de acces și a devenit astfel cel mai scump muzeu din New York. Taxele de intrare au crescut cu 20% pentru adulți și cu 33% pentru seniori și studenți, chiar depășindu-le pe cele de la Metropolitan Museum of Art (care au crescut de la 25 la 30 de dolari anul trecut).

În prezent, prețul biletelor la Whitney sunt de 30 de dolari pentru adulți și de 24 de dolari pentru studenți și seniori, acestea din urmă fiind cu câțiva dolari mai mari față de cele de la Met.

Aceasta este prima majorare a prețului, din 2016 – la un an după ce muzeul s-a mutat din clădirea istorică Marcel Breuer de pe Madison Avenue în imobilul proiectat de Renzo Piano în Meatpacking District.

Cât privește motivele din spatele creșterii prețurilor, într-un comunicat de presă au fost invocate „inflația, costurile în creștere și numărul vizitelor încă în curs de recuperare”. Taxa de membru al muzeului și programele gratuite și cele cu reducere nu au fost afectate, au mai anunțat reprezentanții muzeului.

Această veste vine la puțin mai mult de o lună după ce Whitney a fost de acord să vândă clădirea Breuer către Sotheby’s pentru aproximativ 100 de milioane de dolari.

Prețurile biletelor de intrare la muzee și alte instituții culturale au fluctuat în ultima vreme, cu creșteri notabile în Europa în ultimele câteva luni la Panteon și la Galeriile Uffizi din Italia, precum și în Marea Britanie. Între timp, în SUA, Harvard Art Museums au anunțat în iunie că au eliminat complet taxele de intrare, iar o serie de muzee din Los Angeles au experimentat accesul gratuit pentru vizitatori.