Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Colby College din SUA a cumpărat două insule pe care a trăit pictorul Andrew Wyeth

Colby College din SUA a cumpărat două insule pe care a trăit pictorul Andrew Wyeth

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ din Maine au anunţat inedita achiziţie a celor două insule din Oceanul Atlantic, săptămâna aceasta, arată Art News. În aceste locuri a trăit pictorul realist Andrew Wyeth, care a murit în 2009.

Soţia pictorului, Betsy James Wyeth, a cumpărat întâi insula Allen, în 1979 şi în 1990 a cumpărat şi insula mai mică, Benner, aflată în apropiere.

Insulele Allen şi Benner, au fost cumpărate anul acesta de la organizaţii care au legătură cu familia artistului şi, geografic vorbind, achiziţia adaugă încă 200 de hectare campusului colegiului care este la 120 de kilometri depărtare. Colby College a plătit 2 milioane de dolari, iar două fundaţii donatoare de tradiţie au completat suma totală, care a fost între 10 şi 12 milioane.

În aceste noi spaţii, cei de la colegiu vor să construiască un centru de studii interdisciplinare, care ar putea fi folosit pentru cercetări ştiinţifice. Operele lui Wyeth vor rămâne fundaţiei care îi poartă numele, dar Colby College Museum of Art va prezenta, în iunie, expoziţia “Andrew Wyeth: Life and Death”. În cadrul acesteia vor fi prezentate desene ale artistului care ilustrează propria înmormântare şi pe care el le-a ascuns de familia sa în timpul vieţii.