Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mai mult de 150 de obiecte, în Museo dell’Arte Salvata de la Roma
Roma, situri arheologice, Curatorial

Mai mult de 150 de obiecte, în Museo dell’Arte Salvata de la Roma

Mai mult de 150 de obiecte se află în prezent în Museo dell’Arte Salvata, deschis la Roma anul acesta, pe 15 iunie.

Italia a recuperat atât de multe opere de artă încât găzduieşte un muzeu dedicat lor, cunoscut drept Muzeul Artei Salvate, despre care propriul director spune că s-ar bucura să nu existe.

În prezent, muzeul are 101 exponate, cărora li se vor alătura 58 de opere de artă, în valoare de 19  milioane de dolari, recuperate din Statele Unite ale Americii.

Ineditul spațiu din Roma are o colecţie impresionantă de vase din perioada ante-romană, sticle de parfum, vase pentru vin şi mici obiecte casnice.

„Ar fi o bucurie pentru noi dacă acest muzeu nu ar exista”, a declarat directorul acestuia, Stéphane Verger.

Museo dell’Arte Salvata a fost lansat cu susţinerea diviziei din Poliţia italiană care se ocupă de recuperarea lucrărilor de artă furate. Exponatele sunt, în mare parte, obiecte de patrimoniu sustrase din situri arheologice, care au fost vândute, într-un final, unor colecţionari de artă sau unor mari muzee din lume.