Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Palais-Royal din Paris va deveni o „grădină” cu 3.000 de baloane, la evenimentul La Grande Cueillette de la Culture
Paris

Palais-Royal din Paris va deveni o „grădină” cu 3.000 de baloane, la evenimentul La Grande Cueillette de la Culture

Palais-Royal din Paris va deveni o „grădină” cu 3.000 de baloane care conţin cadouri pentru participanţi, la evenimentul La Grande Cueillette de la Culture (Marea Recoltă a Culturii) de pe 3 iulie, informează arts-in-the-city.com.

Participanţii la ineditul eveniment, care înveseleşte Parisul, vor culege astfel câte un balon în care este ascuns un cadou legat de o experienţă culturală. Organizatorii spun că respectivele baloane au fost realizate din material reciclabil.

Un câmp plutitor de margarete

În acest spaţiu, vizitatorii, care au acces gratuit, vor vedea, practic, un câmp plutitor de margarete, forma pe care o au baloanele. Evenimentul, spun organizatorii, are ca obiectiv în primul rând realizarea unei adunări publice, după doi ani de pandemie. Pe de altă parte, cadourile din baloanele oferite sunt un motiv pentru a reuni muzee, centre artistice, teatre şi creatori de spectacole.

De altfel, spun aceiaşi organizatori, muzeele celebre ale Parisului, precum Centrul Pompidou sau Muzeul Luvru, au oferit invitaţii la expoziţii. Lor li se alătură Marmottan Monet, Musée de Montmartre sau Palais Galliera, Musée de la Vie romantique şi Musée Jean-Jacques Henner.