Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Concurs de management pentru unul dintre cele mai prestigioase muzee din lume
Museo Reina Sofía

Concurs de management pentru unul dintre cele mai prestigioase muzee din lume

Manuel Borja-Villel, de 15 ani director al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía din Madrid, a anunțat că nu își dorește un al patrulea manadat, astfel că instituția organizează selecția pentru succesorul lui în această funcție.

Borja-Villel a condus muzeul național de artă modernă și contemporană din Spania din 2008 și a fost deopotrivă lăudat și criticat pentru programele sale angajate politic.

Printre artiștii expuși în timpul conducerii sale se numără Martín Ramírez, Nancy Spero, Paul Thek și Rosemarie Trockel, potrivit El Pais.

Plecând din funcție la sfârșitul acestei săptămâni, Manuel Borja-Villel se va concentra în continuare asupra rolului de co-curator al Bienalei São Paulo 2023, care va fi deschisă în luna septembrie.

Procesul de selecție pentru succesorul lui în această funcție – una dintre cele mai prestigioase din lume – va începe la 1 februarie.